Kwaliteit
Frituurolie
Oliora PerfectFry
Frituurolie van
hoge kwaliteit
Oliora PerfectFry high oleic olie is de zuiverste zonnebloemolie die te verkrijgen is. Vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit duurt het langer voordat oxidatie plaatsvindt en komen er minder schadelijke stoffen vrij. De olie is zeer geschikt voor frituren omdat het probleemloos kan worden verhit tot zo’n 225 graden.

Langere houdbaarheid

Gezonder alternatief

Milieuvriendelijkheid

Halal en plantaardig
Kwaliteit van frituurolie controleren
Oliora PerfectFry high oleic olie is de zuiverste zonnebloemolie die te verkrijgen is. Vanwege zijn hoogwaardige kwaliteit duurt het langer voordat oxidatie plaatsvindt en komen er minder schadelijke stoffen vrij. De olie is zeer geschikt voor frituren omdat het probleemloos kan worden verhit tot zo’n 225 graden.

Ranzige geur
Een ranzige geur duidt op de aanwezigheid van afbraakproducten in de olie. Dit kan het gevolg zijn van oxidatie, een chemische reactie waarbij vetzuren door reactie met zuurstof worden afgebroken. Dit proces verloopt sneller bij hogere temperaturen en wanneer er productresten in de olie aanwezig zijn.

Levensduur
Goede kwaliteitsolie zorgt voor een langere levensduur, waardoor vervangmomenten worden verminderd. De Oliora PerfectFry high oleic olie biedt een superieure kwaliteit en gaat lang mee, met minder oxidatie en schadelijke stoffen. Ideaal voor frituren op hoge temperaturen tot wel 225 graden.

Kleur
Is de kleur van je frituurolie niet goed? Dan is het een teken dat de olie niet meer geschikt is voor gebruik. Het kan duiden op oxidatie en de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Bij Oliora PerfectFry high oleic olie behoudt de olie zijn heldere kleur dankzij de hoogwaardige kwaliteit. Met onze olie voorkom je verstopte afvoerbuizen en profiteer je van een langere levensduur.
PerfectFry gaat langer mee
High Oleic zonnebloemolie is rijk aan Omega 9 vetten. Hoewel dit niet essentiële vetten zijn, zijn deze beter voor de gezondheid dan Omega 6 vetten. Omega 9 verlaagt actief het slechte cholesterol LDL en heeft daarom invloed op onze gezondheid. Omega 9 vetzuren worden zelf door het lichaam aangemaakt maar zitten ook in onder andere olijfolie en avocado’s. Ze zijn vooral belangrijk omdat ze bijdragen aan de productie van prostaglandines, welke onder andere een gezonde celfunctie, bloedsamenstelling en hormoonhuishouding bevorderen. We zien een duidelijke trend in de horeca als het gaat om duurzaamheid en gezondheid. De klant verwacht steeds meer op het gebied van gezonde voeding. Goede & verse producten is bijna een vereiste van de, steeds kritisch wordende, klant. Iedere kleine stap die u als ondernemer neemt in dit proces is er één die uw klanten zeker zullen waarderen.
Goed voor het milleu
High Oleic Olie is is geheel GM vrij, dus niet genetisch gemanipuleerd en vrij van gifstoffen. De olie wordt gewonnen via traditionele natuurlijke kruisbestuiving. Vanwege de langere houdbaarheid kan de hoeveelheid afvalolie aanzienlijk worden verminderd. De handige bag-in-boxen verbruiken ook nog eens 80% minder plastic dan gewone verpakkingen. Omdat onze olie langer mee gaat hoeft u minder in te kopen, met als gevolg minder vervangingsmomenten en minder afval. Al deze aspecten hebben een gunstige werking op een duurzamer milieu. High Oleic zonnebloemolie bevat geen dierlijke vetten en is Halal gecertificeerd. Onze westere voeding en consumptie heeft een zorgwekkende invloed op ons klimaat en dus de wereld. Duurzamer produceren, investeren in milieu-vriendelijke apparatuur, eerlijk consumeren en minder aandacht voor massa productie zijn stappen die we als ondernemers kunnen zetten om spaarzaam met onze wereld en milieu om te gaan.